Perheenkasvun Baby Balance® -vauvahieronta

Vauvalla saattaa olla muodostunut kehollisia jumeja jo kohdussa ollessaan tai synnytyksen aikana tai sen jälkeen ilmaantuneena. Vauvan keino kertoa hankalasta kehollisesta olosta saattaa olla itku. Itku, johon ei tunnu mikään auttavan. Vauva saattaa olla tyytymättömän oloinen sekä rauhaton. Vauvalla voi olla myös muita oireita, kuten vatsavaivoja, ummetusta, takaisinvirtausta eli refluksia, nukkumisen haasteita, uniongelmia,  imemisen haasteita, jäykkyyttä kehossa, jota ilmaistaan esimerkiksi vaatteita puettaessa tai vauva saattaa olla mutkalla banaanin omaisesti, liikkuminen saattaa olla rajoittunutta tai hyvinkin omaperäistä jumien kiristellessä kehoa.

Vauva voi olla myös perustyytyväinen jumeistaan huolimatta. Kaikki vauvat, oli heillä vaivoja tai ei, hyötyvät terveydenhuoltoalan ammattilaisen tekemästä Baby Balance® -vauvahieronnasta. Hoitotapa tuo suuren avun usein jo 1-3 hoitokerralla, toisinaan tarpeen on pidempikin hoitojakso. Baby Balance® -vauvahieronnan kehittäjien kokemuksen mukaan yli 90 % vauvoista on oireettomia, rentoja ja tyytyväisiä 5 hoidon jälkeen, oli hoitoon tulon syy mikä tahansa.

Vauvan kipukierteen katketessa, hänen hermostonsa sekä emotionaalinen, psyykkinen ja fyysinen kehityksensä optimaalinen kehitys mahdollistuu. Kun vauvan uni ja elämä normalisoituu, koko perhe voi paremmin. Baby Balance® -vauvahieronnalla voidaan tehokkaasti hoitaa lukuisia vauvojen ja taaperoiden elämää vaikeuttavia ja kipua aiheuttavia vaivoja.

Kouluttautuneen terveydenhuollon ammattilaisen Baby Balance® -vauvahieronta on anatomisen tarkkaa hierontaa. Se sisältää sulattelevaa painallushierontaa ja hyödyntää vauvan omaehtoista liikettä ongelmakohtien hoidossa. Hieronnassa hyödynnetään tietoa faskialinjoista ja faskioiden toimintaperiaatteista. Baby Balance® -vauvahieronnalla pyritään etsimään ja hoitamaan kehosta epätasapainotiloja, lisäksi vyöhyketerapialla ja akupainannalla tuetaan elinjärjestelmiä. Baby Balance® -vauvahieronta sisältää jalkapohjien käsittelyn lisäksi koko kehon hieronnan, eli vauva hoidetaan päästä varpaisiin hänen niin salliessa.

Hoidot tehdään aina vauvan ehdoilla. Hoitoaika on yleensä 30-45 minuuttia. Vauvantahtisesti voidaan pitää välillä maitotankkaustaukoja. Hieronta voidaan tehdä moninaisissa asennoissa hoitopöydällä tai sylissä pitäen. Vauvahieronnassa käytetään luomuhierontaöljyä tai hierotaan vaatteiden päältä.

Hyödynnän hieronnassani vauvojen kanssa vuorovaikutteisuutta satuhieronnan metodeja hyväksikäyttäen sekä laulellen ja lorutellen. Baby Balance® -vauvahieronta sopii yhtä hyvin myös taaperoille ja hieman isommillekin lapsille, jolloin satuhieronnan yhdistäminen hoitoon korostuu.

Ensimmäisen hierontahoidon yhteydessä tehdään laaja haastattelu raskaudesta, synnytyksestä, vauvan ja perheen olosta sekä nykytilanteesta, jotta vauvan oireilun mahdollisista syistä saataisiin mahdollisimman monipuolinen kuva. Haastattelussa palvelee kätilö-terveydenhoitajan kokemukseni.  Jos jatkotarvetta tulee esille haastattelun sisältökohdista, voimme varata syvemmälle keskustelulle näihin liittyen myös oman ajan.

Ensimmäisen hierontahoidon kesto on 60 minuuttia, sisältäen haastattelun.

Jatkokäynneille varataan 45 minuuttia aikaa mahdollistaen vauvantahtinen eteneminen.

Suosittelen varaamaan heti 3-5 kerran hierontasarjan noin 3-7 päivän välein mahdollistaaksesi vauvallesi parhaan mahdollisen hierontatuloksen, säästäen näin myös hinnassa sekä varmistaen sopivien vapaiden aikojen löytymisen.

Hieronnan jälkeen annan kotihoito-ohjeita.

Kuva: kuvapankki