Vauva- ja taaperoajan coatching

Vauva- ja taaperoajan coatching, ammattilainen tukenanne räätälöidysti, teitä kuunnellen

240 € / kk (4 x 60 minuutin tapaamista)

Palvelu räätälöidään seuraavista tai
teille muista tärkeistä aiheista

Parisuhteen ja vanhemmuuden palikoista vahva, kantava talo
minä + minä = me, lapsiperhe

Millainen on parisuhteenne, mistä se rakentuu? Mitä on teidän omissa repuissa, joista rakentuu yhteinen matka? Millaisista palikoista rakennatte talonne? Mitä syntyy kun minä + minä = me ja kun meistä tulee perhe ja lapsiperhe?

Haluan pysähdyttää pareja miettimään; millaisia vanhempia haluamme olla? Mikä kantaa teitä vauva- ja pikkulapsiarjessa? Mitä tämä pitää sisällään?

Parisuhteen palikoiden talosta rakennetaan vanhemmuuden palikoilla talo. Talo, missä on vahva kivijalka, tukeva kurkihirsi ja katto kannattelemassa teille tärkeitä asioita. Vanhemmuuden ja parisuhteen palikoista rakennettua taloa voimme vahvistaa myös vauvan jo synnyttyä.

Lasta toivoessa sekä raskaana ollessa ja erityisesti lapsen synnyttyä tapahtuu paljon kasvamista ihmisenä. Haluan olla keskustelun virittäjänä teille siitä, miten te kasvatte ja kuinka kasvatte yhteen. En tarjoa teille terapiaa, vaan pysähtymistä teidän – parisuhteenne ja yksilöiden äärelle, voimaantumista.

Asiantuntijapalveluni on ammattilaisena vierellä kulkemista. Ihmisen kohtaamista tässä elämäntilanteessa ja valmistautumista muuttuvaan elämäntilanteeseen sekä sopeutumista siihen. Kuuntelua, kohtaamista, tukea, kannustusta, ohjausta ja valmennusta. Tunnetaito-ohjauksen keinoin katse suunnataan pohjaan, mille perustetaan uutta. Ja tarvittaessa vahvistetaan perustaa. Tunteiden ja tarpeiden kuulluksi ja nähdyksi sekä ymmärretyksi tulemista.

Hoivaaminen

Raskausaika valmistaudutaan ja synnytyksessä muodostutaan lopullisesti perheeksi, ensimmäisen tai jo useamman lapsen perheeksi. Perhedynamiikka muuttaa muotoaan. Uusi tulokas ottaa paikkaansa perheessä, hänellä on oma persoona, tempperamentti ja luonne. Vauva tarvitsee lempeää kohtaamista ja tarpeisiin vastaamista. Varhainen vuorovaikutus on tärkeää, vastavuoroinen vuorovaikutus lähtee kehittymään heti ensi kohtaamisesta luoden turvallisuutta. Tunnetaitoja lähdetään harjoittelemaan jo näin varhain vanhempien ollessa kohtaaja, sanoittaja ja turvantuoja.

Vanhempina voitte tuntea myös avuttomuutta, mitä vauva nyt tarvitsee, miten häntä hoivaan. Mitä vauva viestii? Pienen vauvan yksi voimakkain tapa kertoa tarpeistaan on itku. Hiljalleen opitte erottamaan erilaisia itkuja tai opitte lukemaan vauvaanne jo ennen itkua. Autan teitä tunnistamaan vauvan tarpeita ja vastaamaan niihin, näin löydätte yhdessä kokeneen ammattilaisen kanssa teitä palvelevia keinoja.

Ohjaan ja opastan myös ihan konkreettisesti kuinka vauvaa hoidetaan. Tarpeidenne pohjalta esimerkiksi vauvan kantaminen, vaipan vaihto, navan puhdistus, päivittäiset pesut, kylvetys, ihon hoito.

Imetys ja vauvantahtinen pulloruokinta

Olen pitkän linjan ammattilainen imetys- ja pulloruokinnan ohjauksessa. Olen myös imetyskouluttajana mukana valtakunnallisessa verkostossa. Kouluttaudun säännöllisesti imetyksen uusimpiin aiheisiin.

Imetys on naiselle hyvin henkilökohtainen asia ja kunnioitan jokaisen naisen omaa näkemystä siitä. Imetys on myös koko perheen asia. Kumppani on tärkein tukija imetystaipaleen aikana. Imetykseen kannattaa valmentautua jo raskausaikana, mieluiten yhdessä. Hankkia perustiedot ja kartoittaa imetystoivettaan. Tähän teillä on mahdollisuus yksilöllisesti kanssani.

Imetys on jokaisen vauvan kohdalla yksilöllistä. Vaikka olisi kuinka hyvin valmentautunut imetykseen tai edelliset imetykset ovat sujuneet ilman haasteita, saattaa imetystaipaleen aikana tulla tuen ja ohjauksen tarvetta. Tällöin olen apunanne kokeneena asian osaajana. Myös vauvantahtisessa pulloruokinnassa sekä kiinteisiin siirtymisissä on tukeni ja ohjaus saatavilla.

Muistattehan myös
Baby Balance® -vauvahieronnan kautta apuni imetyspulmissa.

Ammattilaisen Baby Balance® -vauvahieronta

Vauvalla saattaa olla muodostunut kehollisia jumeja jo kohdussa ollessaan tai synnytyksen aikana tai sen jälkeen ilmaantuneena. Vauvan keino kertoa hankalasta kehollisesta olosta saattaa olla itku. Itku, johon ei tunnu mikään auttavan. Vauva saattaa olla tyytymättömän oloinen sekä rauhaton. Vauvalla voi olla myös muita oireita, kuten vatsavaivoja, ummetusta, takaisinvirtausta eli refluksia, nukkumisen haasteita, uniongelmia,  imemisen haasteita, jäykkyyttä kehossa, jota ilmaistaan esimerkiksi vaatteita puettaessa tai vauva saattaa olla mutkalla banaanin omaisesti, liikkuminen saattaa olla rajoittunutta tai hyvinkin omaperäistä jumien kiristellessä kehoa.

Vauva voi olla myös perustyytyväinen jumeistaan huolimatta. Kaikki vauvat, oli heillä vaivoja tai ei, hyötyvät terveydenhuoltoalan ammattilaisen tekemästä Baby Balance® -vauvahieronnasta. Hoitotapa tuo suuren avun usein jo 1-3 hoitokerralla, toisinaan tarpeen on pidempikin hoitojakso. Baby Balance® -vauvahieronnan kehittäjien kokemuksen mukaan yli 90 % vauvoista on oireettomia, rentoja ja tyytyväisiä 5 hoidon jälkeen, oli hoitoon tulon syy mikä tahansa.

Vauvan kipukierteen katketessa, hänen hermostonsa sekä emotionaalinen, psyykkinen ja fyysinen kehityksensä optimaalinen kehitys mahdollistuu. Kun vauvan uni ja elämä normalisoituu, koko perhe voi paremmin. Baby Balance® -vauvahieronnalla voidaan tehokkaasti hoitaa lukuisia vauvojen ja taaperoiden elämää vaikeuttavia ja kipua aiheuttavia vaivoja.

Kouluttautuneen terveydenhuollon ammattilaisen Baby Balance® -vauvahieronta on anatomisen tarkkaa hierontaa. Se sisältää sulattelevaa painallushierontaa ja hyödyntää vauvan omaehtoista liikettä ongelmakohtien hoidossa. Hieronnassa hyödynnetään tietoa faskialinjoista ja faskioiden toimintaperiaatteista. Baby Balance® -vauvahieronnalla pyritään etsimään ja hoitamaan kehosta epätasapainotiloja, lisäksi vyöhyketerapialla ja akupainannalla tuetaan elinjärjestelmiä. Baby Balance® -vauvahieronta sisältää jalkapohjien käsittelyn lisäksi koko kehon hieronnan, eli vauva hoidetaan päästä varpaisiin hänen niin salliessa.

Hoidot tehdään aina vauvan ehdoilla. Hoitoaika on yleensä 30-45 minuuttia. Vauvantahtisesti voidaan pitää välillä maitotankkaustaukoja. Hieronta voidaan tehdä moninaisissa asennoissa hoitopöydällä tai sylissä pitäen. Vauvahieronnassa käytetään luomuhierontaöljyä tai hierotaan vaatteiden päältä.

Hyödynnän hieronnassani vauvojen kanssa vuorovaikutteisuutta satuhieronnan metodeja hyväksikäyttäen sekä laulellen ja lorutellen. Baby Balance® -vauvahieronta sopii yhtä hyvin myös taaperoille ja hieman isommillekin lapsille, jolloin satuhieronnan yhdistäminen hoitoon korostuu.

Ensimmäisen hierontahoidon yhteydessä tehdään laaja haastattelu raskaudesta, synnytyksestä, vauvan ja perheen olosta sekä nykytilanteesta, jotta vauvan oireilun mahdollisista syistä saataisiin mahdollisimman monipuolinen kuva. Haastattelussa palvelee kätilö-terveydenhoitajan kokemukseni.  Jos jatkotarvetta tulee esille haastattelun sisältökohdista, voimme varata syvemmälle keskustelulle näihin liittyen myös oman ajan.

Ensimmäisen hierontahoidon kesto on 60 minuuttia, sisältäen haastattelun.

Jatkokäynneille varataan 45 minuuttia aikaa mahdollistaen vauvantahtinen eteneminen.

Suosittelen varaamaan heti 3-5 kerran hierontasarjan noin 3-7 päivän välein mahdollistaaksesi vauvallesi parhaan mahdollisen hierontatuloksen, säästäen näin myös hinnassa.

Hieronnan jälkeen annan kotihoito-ohjeita.

Vauvan hyvä uni

Vauvat nukkuvat eri tavoin, kuten vanhemmatkin. Ihmisillä on yksilöllinen ja omanlainen unen tarve. Unen tarve on osittain perinnöllistä sekä osittain siihen vaikuttaa ympäristö.

Vastasyntyneellä ei ole vuorokausirytmiä ja unen rakenne on vasta kehittymässä. Vauva nukkuu paljon ja tasaisesti eri vuorokaudenaikoina. Vastasyntyneen aivot eivät ole vielä niin kehittyneet, että vauva voisi säädellä untaan tai noudattaa unirytmiä.

Vauvan unen rakenne on täysin erilainen kuin aikuisella. Tämä tieto helpottaa monia vanhempia, jotka kamppailevat uniasioiden kanssa. Kaikkien vanhempien olisi hyödyllistä ja tärkeää tuntea lapsen ikätasolle tyypillisen unen sekä normaaliin uneen liittyvä yksilöllinen vaihtelu. Mieluiten valmentautua tähän jo raskausaikana, niin ettei vauvan uneen liittyvät asiat tule yllätyksenä vauva-arjessa.

Olen kouluttautunut vauvojen ja pikkulasten uniohjauksessa uusimpaan tutkimustietoon pohjaten. Omaan kokemusta perheiden uniohjauksesta, puhun lempeästä uniohjauksesta. Kannustan pesimään rauhassa uuden tulokkaan kanssa, nauttimaan vauvasta ja vauvantahtisesta elämästä sekä kannustan vauvantahtiseen syömiseen joko rinnasta tai pullosta. Ohjaan vanhempia kuitenkin kiinnittämään huomiota nukahtamisen ja nukkumisen tapoihin jo vauvaiästä lähtien. Ettei luotaisi turhia uniassosiaatioita, mistä on kova työ oppia pois. Luodaan vauvalle nukahtamisen ja nukkumisen taitoa.

Oppimista auttaa vauvan aivojen ja hermoston nopea kehitys. Hyvällä unella turvataan kasvua ja kehitystä, oppimista, muistijälkien vahvistumista, uusien taitojen ja kokemusten tallentuminen, tunne- elämän kehittyminen, käyttäytymisen säätelyä, normaalia hormonitoimintaa, immuunipuolustusta. Ja ennenkaikkea voimaannutetaan perhettä, sen voimavaroja.

Hiljalleen noin 3 kuukauden iässä alkaa melatoniinin säätelyn kyky, ja sitä kautta vuorokausirytmin säätely alkaa olla hiljalleen mahdollista vauvalla.

Ensimmäisen puolen vuoden aikana unen rakenne kehittyy nopeasti ja puolivuotiaan uni alkaa rakenteeltaan muistuttaa aikuisen unta. Tokikin unijakso on edelleen lyhyempi kuin aikuisen. Vauvan uni alkaa painottua aikaisempaa enemmän yöaikaan 6-12 kuukauden iässä ja päiväunien määrä vähenee. Tässä kohtaa on hyvä tarvittaessa lähteä ohjaamaan lempeästi vauvan unta paremmaksi ja palvelevammaksi.

Perhe itse osaa määrittää mikä heille on oikea tapa, mikä heitä palvelee ja voimauttaa. Kunnioitan tätä ja haen perheen tukena yhteistyössä heille sopivia toimintatapoja ja ohjausta.

Tarjoan apua unihaasteisiin myös
Baby Balance® -vauvahieronnalla


Tietosuojaseloste | Kuvat Maria Kallioniemi | Sivusto Japlan Oy | 2021


^ Takaisin ylös